مواقع مراهنات
Bugun...



Bu Nasıl Yönetmelik Boyabatlı Minik Bebek Samsun'a Böyle Gitti

15 Ocak 2019 Çarşamba günü 6 aylık minik çocuğun Boyabat Devlet Hastanesi'nden Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi'ne böyle gittiği iddia edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-01-2020 20:02:08 Tarih: 15-01-2020 19:25

Bu Nasıl Yönetmelik Boyabatlı Minik Bebek Samsun'a Böyle Gitti

Boyabat Sanayisinde esnaf olduğunu ifade eden baba Uğur Çelik ; Boyabat Devlet Hastanesi evde bakım hizmetlerinin gerekli hazırlığı yapmadığı için,oksijen tüpüne bağlı olması gereken 6 aylık çocuklarının Samsun'a bu şekilde gittiğini iddia etti.

Baba Çelik yaptığı açıklamada ''

'' 13.01.2020 tarihinde evde bakım hizmetleri birimine kayıtlı 6 aylık bebeğimiz Boyabat Devlet Hastanesi ekipleri tarafından rutin kontrol için ziyaret edildi, gelen yetkililere 15.01.2020 tarihinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde heyet raporu için randevumuz olduğunu bildirip ambulans talep ettik.

Talebimiz doğrultusunda 15.01.2020 saat 8:30' da ambulansın hazır olacağını bize evde bakım hizmetleri tarafından telefonla arayarak bildirdiler. Ancak bir saat beklememize rağmen gelmedi. Evde bakım birimini aradığımızda 2020 yılbaşı itibariyle yönetmelik değişikliği olduğunu ancak Valilik oluru ile ambulansın tahsis edilebileceğini söylediler. Fakat bunu gitmek için hazırlık yaptığımız günün sabahında biz hazırlanma aşamasındayken ifade ettiler.

Benim çocuğum devamlı makineye bağlı olarak yaşıyor yanımda oksijen tüpü bulundurmam gerekiyor. Bu şekilde bir hastanın ambulans olmadan randevusuna gidemeyeceğini bilmelerine rağmen ve iki gün önceden haberleri varken gerekli hazırlıkları yapmayan yetkilileri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Biz hasta yakınları olarak hastamız ile mi ilgileneceğiz, yasal prosedürlerlemi uğraşacağız.Bu yasal düzenlemelerden önceden haberleri olmasına rağmen neden valiliğe olur yazısı yazılmadı , neden yönetmelik değişikliğini biz son dakikada öğreniyoruz ? Ben sanayide esnafım sigorta primlerini aksatmadan düzenli olarak yatırıyorum, bunun karşılığında hizmet bekliyorum konu ile alakalı kendi özel aracımla Samsun'a bu şekilde gitmek zorunda bırakanlardan şikayetçi olup hakkımı arayacağım'' ifadelerini kullandı.

Minik bebeğin Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanes'inden Boyabat'a dönüşü için ambulans tahsis edildiği öğrenildi. Bakan eşliğinde 8 Haziran 2018 yılında açılan, bitmeyen sorunlarıyla hizmet vermeye çalışan Boyabat devlet hastanesi açılışında  "sağlıkta nerelerden nerelere gelindiğini en iyi kendisinin yaşayarak gördüğünü belirterek sayın bakan veya siyasi makamlar bu haber sizi biraz olsun ilgilendirmez mi?

 




Kaynak: Ezgi FM

Editör: Haber Merkezi




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Henüz anket oluşturulmamış.
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI