مواقع مراهنات
Bugun...



Boyabat'ta Karantinalar Açıklamaları Karmaşası !

Boyabat'ta karantina açıklamaları karmaşası yaşanıyor. İlçe Mülki Amiri ve Boyabat Belediye Başkanının Açıklamaları Vatandaşın Kafasını Karıştırdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-05-2020 22:16:38 Tarih: 08-05-2020 17:29

Boyabat'ta   Karantinalar Açıklamaları Karmaşası !

Boyabat Belediye Başkanı Ne Yapmaya Çalışıyor?


Boyabat belediye başkanı sosyal medya hesabından 5 Mayıs 2020 tarihinde toplanılarak 8 Mayıs 2020 tarihinde karantinanın Binerli ve Pehlivanlar olmak üzere  2 köyde kaldırılacağını duyurmuş. Fakat Boyabat belediye başkanı yapmış olduğu bu paylaşımı 3 gün sonra sosyal medya hesabından silmesi üzerine  ne yapılmak isteğini kamuoyu tarafından anlaşılamamıştır. 

Boyabat belediye başkanı ortada resmi belge olmadan  yapmış olduğu paylaşımın ne gibi bir felakete davetiye çıkarabileğinin farkında mıdır?  İlçenin Mülkü Amiri Kaymakamın  bilgisi olmadan belediye başkanı açıklamayı nasıl yapıyor?  Boyabat İlçe Umumi  Hıfzıssıhha Meclisi başkanı Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy'mu? Boyabat belediye başkanı Şefik Çakıcı'mı dır?  

Anlamak Mümkün mü?


Öte yandan ise 7 Mayıs 2020 de ulusal  basın kuruluşlarında  yapılan haberlerde Boyabat Kaymakamlığının açıklaması yer alırken,  "Açıklamada, uygulama süresince sağlık ekiplerince kontrollerin yapıldığı Binerli ve Pehlivanlar köylerinde yine hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararla karantina uygulamalarının kaldırıldığı aktarıldı. Alınan kararla ilçede karantina uygulaması yapılan köy kalmadığı ifade edildi." haberleri "Sinop'ta 2 köyde karantina sona erdi" manşetleriyle  yer alıyor.

Boyabat İlçe Umumi  Hıfzıssıhha Meclisi Başkanı Açıkladı


 8 Mayıs 2020 tarihinde ise, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy'un başkanlığında toplanan Boyabat İlçe Umumi  Hıfzıssıhha Meclisi "Binerli Köyünde karantina süresince sağlık kontrolleri yapılmış olup, her hangi bir yeni COVİD-119 enfeksiyonu hastalığına rastlanmadığından adı geçen köyümüzde karantina uygulamasının 08.05.2020 tarihi 24.00 itibariyle sona erdirilmesi" denildi.


Boyabat İlçe Umumi  Hıfzıssıhha Meclisi  Binerli köyünde karantinanın kalktığını açıkladı. Yaşanan bu karmaşa sonrası  İçişleri bakanlığının, Sağlık bakanlığının ve Sinop Valiliğinin konuya nasıl bakılacağı ve konuyla ilğili nasıl bir işlem yapılacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor

ALINAN RESMİ  KARAR

 

 

 




Kaynak: Ezgi FM

Editör: Davut Koçyiğit




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİNOP Haberleri

Henüz anket oluşturulmamış.
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI