مواقع مراهنات ギャンブル сайты ставок المواقع المثيرة
مواقع مراهنات смотреть порно онлайн ギャンブル
Bugun...


iHALE FESH EDiLDi, BAŞKAN ÇAKICIYA AĞIR ELEŞTİRİ YAPILDI
Tarih: 12-12-2019 21:17:03 Güncelleme: 12-12-2019 21:17:03 + -


Geçtiğimiz hafta yayınladığımız haber üzerine BOYABAT BELEDİYESİ alelacele bizi yalanlarcasına EKAP’ta değişikliğe gitmiş. Söz konusu Dalgıç pompa bakım ve temizlik işlerini belediye meclis üyesi Zehra Akdemir’in eşi ve kendisine ait YIL-SAM şirketine verilen ihaleyi fesh etmişti

facebook-paylas
Tarih: 12-12-2019 21:17

iHALE FESH EDiLDi, BAŞKAN ÇAKICIYA AĞIR ELEŞTİRİ YAPILDI

5 Aralık’ta 669 sayılı gazetemizde AK’DEMiR’E KIY‘AK’MI? başlıklı manşet haberimiz büyük ses getirdi. Boyabat Belediyesi belediye meclisi olağanüstü toplantıya çağrılarak koni HALE FESH EDiLDi, EKAP iSE SORGULANIR OLDU! unun görüşüldüğü İYİ partili belediye meclis üyeleri ile Ak Parti belediye meclis üyeleri ve belediye başkanı Şefik Çakıcı arasında sert tartışmaların yaşandığı iddia ediliyor. Sert tartışmaların yaşandığı meclis toplantısı sonrası sözleşmesi imzalanan ihalenin apar topal fesh edilmesi dikkat çekti. Sözleşme yapılmadan önce yapılması gereken kontrollerin yapılmadığı rekabet koşullarının sağlanmadığı tek kişilik adrese teslim Pazarlık ihalesine EKAP’ta 06 Kasım 2019 tarihinde fesh edildiği notu düşüldü. 4 Aralık 2019 tarihinde EKAP’ın sitesinde 25.10.2019 tarihinde sözleşmesi imzalanmış görülen ve iş teslimi için 30 günlük sürenin başladığı ihale de, belediyenin kamuoyunun sorularına açıklama yapmadan geçmiş tarihe dönük 06 Kasım 2019 tarihinde fesih edilmiştir, denilerek fesih gerekçesinde; “Yüklenicinin sözleşmeden önceki yasak fiil veya davranışları nedeniyle fesih” notu düşüldü. Yasal prosedür ihaleden yasak tutulan ya da girmemesi gereken firma ve şahısların sözleşme öncesi elenmesi gerekirken sözleşmeden sonra fesih edilmesi dikkatleri Boyabat belediyesine çevirdi. Söz konusu haberle ilgili olarak EKAP’ta yapılan bu değişiklik sonrası EKAP sistemi sözleşmesi imzalanmış bir ihalede geriye dönük nasıl bir iptalin yapıldığı merak konusu oldu. EKAP’taki bu değişiklik resmi evrak niteliğinde olan ve kamuoyunun bilgisine açık olan resmi bir kurumun belge ve bilgiler üzerinde değişim yapmasına olanak sağlaması, kesinleşmiş sözleşmesi imzalanmış başka ihalelerde de EKAP üzerinden değişikliğe gidildi mi? sorusunu akla getirdi.

Gazetemizin EKAP üzerinden yaptığı incelemelerde en az üç kişinin davet edilmesi ve teklif vermesi gereken Pazarlık usulü ihaleleri mercek altına aldık. 2017 yılından bu tarafa Sinop özelinde yaptığımız incelemelerde ihalelerin bir kısmının tek kişilik olduğu teklif veren firma sayısının 1 olduğu görülüyor. Boyabat’ta ise dikkatimizi bir firma çekti. Boyabat’tan temini mümkün olan kırtasiye ve spor malzemesi alımı, Doğa ve Macera Sporları Organizasyon Hizmet Alımlarında Çekmeköy merkezli GREENART REKLAM MATBAA İNŞ.GIDA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. li bir firmadan 2017 - 2018 - 2019 yıllarında alınması dikkat çekiyor. EKAP’a yansıyan bir başka dikkat çekici durum ise 4734 sayılı Kamu ihale kanununun 5. Maddesinde yer alan “Bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulü temel usullerdir” denmesine ve basına yansıyan Sayıştay raporlarında PAZARLIK usulü ile yapılan ihalelerdeki usulsüzlüklere dikkat çekilmesine karşılık EKAP’ta Boyabat belediyesi dahil bir çok kamu kurumunun ‘‘PAZARLIK’ usulü ısrarı ise dikkat çekiyor."




Kaynak: Ezgi Fm

Editör: şehir gazetesi



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI