مواقع مراهنات ギャンブル сайты ставок المواقع المثيرة
مواقع مراهنات смотреть порно онлайн ギャンブル
Bugun...


Gölge Adam

facebook-paylas
BAŞARIYA KOŞAN GENÇ
Tarih: 28-06-2021 09:30:00 Güncelleme: 28-06-2021 09:30:00


Çete oluşturan öğrencilerin derece yapan kahramanlara dönüşmesi konulu (Sefa Saygılı, Ali Erkan Kavaklı, Mustafa Duran, Ali Akben, Mehmet Dağtekin’in) dokunuşlarıyla  “Başarıya Koşan Bilge Genç” isimli kitaptan bahisle, başarıya giden basit yollardan birinden kısa kesit sunmak istedim.

Problemli bir öğrenci olan Merhamet ders dinlemiyor dersleri sabote ediyor, sınıftaki çete ile öğretmenlerin anasından emdiğini burunlarından getiriyordu. Öğretmenler 8-D'ye giderken ayak sürüyorlardı. Merhamet, disipline verilmiş bir hafta da uzaklaştırma cezası almıştı.

Babası Nafi Bey ne yapacağını şaşırmıştı. Bir öğretmen; tecrübeli bir eğitimciden yardım almasını tavsiye edince, oğlunu yanına alarak tecrübeli yazarı evinde ziyaret etti.  Yetenek gelişimi, zekâyı geliştirme, hedef belirleme, verimli ve programlı çalışma, başarı ve erdemler üzerine sohbet ettiler  ve yazar bazı kitaplar tavsiye etti.

Nafi Bey, Merhamet ve arkadaşlarına faydalı olması için yazarı okulda seminer vermeye davet etti. Seminercinin etkisiyle okulda sihirli bir dönüşüm süreci başladı. Yazardan aldıkları ilham ile okul müdürü, öğretmenler, veliler el ele ve kafa kafaya verip öğrencileri kazanma projesi başlattılar. Kendilerine değer verilen ve doğru bir yol haritası çizilen öğrenciler LGS'de derece yapma sevdasına kapıldılar. Derslerde başarı arttıkça öğrencilerin davranışları düzeldi. Çete oluşturan öğrencilerin derece yapan kahramanlara dönüşmesi de böylelikle başlamış oldu.

Başarının mutluluk verdiğini anlatan,  Ahlaklı, erdemli yardımsever ve başarılı öğrenciler yetiştirme metotlarını da bulabileceğimiz bu kitap şu ana fikri işliyor: "Vazgeçebilecek çocuğumuz yok, onları kazanmalıyız. Yeteneksiz öğrenci yok, farklı yetenekleri keşfedip geliştirebilmeliyiz. Bir kişinin yaptığını isterse ve bedelini ödemeye razı olursa başkaları da kolaylıkla yapabilir."

Merhamet ise iyi bir örnek , bir model öğrenci. Okulu bırakmayı düşünürken usta bir eğitimci ile sohbetten sonra; kararını veriyor, erdemli ve başarılı bir öğrenci oluyor.

Başarıya koşan bu bilge genç; üstelik te çete diye isimlendirilen arkadaşlarının da dönüşmesine yardımcı oluyor ve  onlarında öğrenciler arasında birer rol model olmalarını sağlayarak bu başarıyı yakalıyor.

Kendilerine değer verilen  ve doğru yol haritasıyla önleri aydınlatılacak nice gençlere..!

 

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Henüz anket oluşturulmamış.
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI