مواقع مراهنات ギャンブル сайты ставок المواقع المثيرة
مواقع مراهنات смотреть порно онлайн ギャンブル
Bugun...


Gölge Adam

facebook-paylas
ZAMANI ISKALAMAK MI? LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜTMEK Mİ?
Tarih: 21-05-2021 13:39:00 Güncelleme: 21-05-2021 13:39:00


Yüksek Öğretim Kurumu Sınav verilerine göre, üniversite sınavında 628 bin 796 aday puan barajının altında kalmıştır. Sınava giren 15 bin öğrenci ise yarım net dahi yapamamıştır.

 

ÖSYM’nin yayınladığı 2019 sınavı ortalama doğrularına bakarsak; Matematik: 40 soruda 4.7 doğru, Fizik: 14 soruda 1.03 doğru, Kimya: 13 soruda 0.96 doğru, Biyoloji: 13 soruda 1.29 doğru, Türk Dili ve Edebiyatı: 24 soruda 4.9 doğru cevap verilmiş.

 

YANİ; Bu neticelerden şunları rahatça çıkarabiliriz:

 

-Gençlerimiz; ya bilgisiz yetişiyorlar ya da ÖSYM’nin sınav sistemi seviyenin çok üzerinde.

-Aileler, Okullar, Sendikalar, Öğretmenler, Bakanlık velhasıl toplum; gençlerimizin  bu kadar bilgisiz yetişmesi ve  genelde ki bu seviye düşüklüğünün nedenlerini araştırıyor muyuz?

-Nerede yanlış yapıldığını tespit edebiliyor muyuz?

-Ezbere dayalı bir eğitim sistemi tek seçenek midir?

-Sınavlarda kalanlar sadece gençler mi? Bizler de bu sınavda kalmış olmuyor muyuz?

Milenyum çağı çocukları dediğimiz:

-Takım çalışmasına alışık olmayan ve bu nedenle ekip kavramının çok bir şey ifade etmediği,

-Daha çok yalnız olmaya alışık, kural tanımayan, 

-İsteklerinden emin oldukları için ikna edilmeleri zor olan, 

-Aileleriyle sık sık çatışmaya giren ve bunun nedenini kendilerince doğru kabul edip savunan,-

-Vaktinin çoğunu seyirle geçiren ve yapay zekanın hedefindeki bu potansiyel, model kuşağın yapay zekanın hedefi olduğunu görebilmekte miyiz?

-Aslında bilginin izinden gitmeyi de , Dünya’da ki bazı gelişmeleri de takip edebilme becerisine sahip, dünyanın en büyük gücü olmaya namzet ve  zaman zaman  da“İnternet Kuşağı”  diye de isimlendirdiğimiz,

 -Dışarıdan gelen fikirlere sıcak bakmayan, özgüveni yüksek  bu Z kuşağının karakteristik özelliklerine göre ve geleceğimizi emanet edeceğimiz bu yeni nesle karşı sorumluluk ve görevlerimizin gereğini yerine getirmek zorunda değil miyiz?

-Bu Z kuşağının erdemli ve değerlerimize sahip  olarak yetişmesi ve kalması için,  sistemsel düzenleme , değişiklik ve çalışmaların yanında,

-Google’nin alternatifi olarak kurulması gereken “Yerli arama motoruyla” acilen ve  mutlaka buluşturulmaları gerekmiyor mu?

-dijital bağımsızlık için  ya da dijital bağımlılığı minimuma indirmek adına  yapılan ya da yapıldığı söylenen çalışmaların kesinlikle yetersiz olduğu hissedilmiyor mu?

-savunma sanayiinde ki babayiğitlerin çalışmaları kadar acil ve önemlidir, zira bu gücü yerinde ve doğru kullanıp geliştirecek  nesle sahip olmak, topyekün babayiğitler yurdu olmak zorunda değil miyiz?

-Bu neslin şeytani, nefsi ve taguti anlayışlara karşı korunmaları da  gerekmektedir. Ulaşım kolaylığı ve engeller ile  en azından şimdilik bir şeyler yapılamaz mı? Adet yerini bulsun kabilinde ki göstermelik uygulamalar kesinlikle yetersizdir.

-Bu Ülke’yi seven ya da sevdiğini söyleyen sorumluluk konumundaki herkesin bu çağın en büyük silahı olan  iletişim, internet ve görsel eğitim için bir saniye bile boşa geçirilecek  zamanları yoktur.

-Yönetenlerin icraat göstermesi, öncelik tespitlerini doğru belirlemesi, yönetmeye talip olanlarınsa hikaye  ve tribün  oyunlarından öte somut gerçeklere göre proğram ve projeler üreterek vatan sevgilerini göstermeleri gerekmektedir.

-Laf’la peynir gemisi yürümüyor…..

 

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Henüz anket oluşturulmamış.
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI