مواقع مراهنات ギャンブル сайты ставок المواقع المثيرة
مواقع مراهنات смотреть порно онлайн ギャンブル
Bugun...


Gölge Adam

facebook-paylas
MEKKE'Lİ MÜŞRİKLER VE MODERN MÜŞRİKLER
Tarih: 19-01-2020 09:57:00 Güncelleme: 19-01-2020 09:57:00



Mekke'li müşriklerle modern müşrikleri açıklayan derginin 3.Aralık.2017 tarihli sayısındaki açıklamaları hatırlatmakta fayda gördüm.
İslamiyet’te kuranı kerimde bile geçen kavramdır Mekkeli müşrikler. Peki bu Mekkeli müşrikler kim? ne yer? ne içer? ne yaparlar? neden müşrik oldular bunu irdeleyeceğiz. Evvela bu müşrikler gökten zembille inmedi. Hepsi araptır ve Hz.İsmail’in soyundan gelmektedir, din olarak ta Hz.İbrahim’in şeriatını kabul ettiklerini söylerlerdi. Mekkeli müşrikler namaz kılar mıydı? evet kılardı! Peygamberlere inanır mıydı evet inanırdı! Sonuçta Hz.İbrahim’e inanan bir halktı bu. Oruç tutar mıydı? evet. Hacca gider miydi? evet. Mekkeli müşriklerde günümüzde yapılan tüm islami ibadetler yapılıyordu zaten ve de peygamberimiz yeni din getirmedi Hz.Adem’den beridir var olan hak dini tazeledi ve Allah’tan vahiy alarak bunu yaptığı için Hz.Muhammed peygamber oldu.
Mekkeli müşrikler deyince aklınıza Allahsız, kitapsız zındıklar gelmesin. Ebu cehil de Allah’a inanırdı dindar bir insandı hatta ama neden müşrikti? çünkü başka tanrılar edindi. Ayrıca mekkeli müşrikler evet hz.ibrahim’in yolunda olduklarını söylüyorlardı ama ibadetlerini de saptırmışlardı örneğin hacda anadan doğma çıplak halde tavaf etmek gibi. bu rezilliğin kılıfını da hazırlamışlardı;
Allah’ın huzuruna günahlı elbiselerimizle çıkmak istemiyoruz.
Evet mekkeli müşrikler bunu yaptılar ibadetleri de maksadından saptırdılar hatta kafalarına göre ibadetler de uydurdular. Tıpkı kız çocuklarını öldürmek gibi. çünkü putperestler gelenekle ibadeti birbirine karıştırmıştı. atalarının adetlerini hak yol olarak görmüştü, atalarımız ne yaptıysa sorgusuz sualsiz doğrudur delaletine düşmüşlerdi ve zamanla Allah’ın emrini unutup yanlış yoldaki atalarının emirlerine uydular ve bu sayede ibadetlerini de saptırdılar.
Peki mekkeli müşrikler neden put dikti? diye soracak olursak bunun amacı başlangıçta Allah’a aracı oluşturmaktı yani Allah ile aralarına aracılar edinmişlerdi. Mesela x isminde çok sevilen bir din adamı/komutan/devlet başkanı vardı diyelim ve bu kişi öldü ama halk bu kişiyi yad etmek için heykelini dikti ve de zamanla gıyabında duyulan saygı evvela Allah ile aracılığa, sonra yarı tanrılığa sonra da tanrılığa evrildi. Çünkü çok sevmenin çığırından çıkması demek tapınmak demektir bunun açıklaması budur. Mekkeli müşriklerin yaptığı da buydu başlangıçta belki Allah ile arasında bir aracı yaptı insanlar yani “bunlar bizi Allah’a yaklaştırıyor” diyorlardı, sonra da hayal güçlerini geliştire geliştire bunları Allah’a ortak yaptılar ve heykellerini de diktiler. Ayrıca şunu da belirtelim ki cahiliye devrinde kabedeki putların arasında Allah’ın haşa heykeli de vardı!
Mekkeli müşrikler başka kavimlerden de putlar edindi ve tapındı. Örneğin hubal diye bildiğimiz put yunan kibele putundan başkası değildir. Kaldı ki antik çağlarda tanrı alışverişleri, başka kültürden tanrı transferleri gırla gidiyordu. Mesela Hititler komşu devletin tanrılarını da tanrı ediniyordu ama hiçbir Hititlinin o devirde aklı kesmiyordu herhalde “yahu bizim mitolojimiz farklıyken Babillilerden, Mısırlılardan ne akla hizmet tanrı transferi yapıyoruz?” diye. Durum böyle feciydi yani. Aslında bunların hepsi hak dinin bozulmasıydı çünkü hangi kültüre giderseniz gidin her putun başında yüksek rütbeli baş tanrı oluyordu, tanrıların tanrısı deniyordu hatta. Yani Allah’ı sembolize ediyordu lakin toplumlar yozlaşa yozlaşa Allah’a her kültürde ortak yaratıyordu, bazı kültürlerde de Allah’ı resmen insana çeviriyordu ki bu yahudilerde tam gerçekleşecekken gönderilen peygamberler sayesinde durmuş bir süreçtir. Bugün yahudiler inançları gereği Allah’u tealanın haşa yorulduğunu, yeyip içebildiğini, Haşa Yakup aleyhiselamla güreşip onu yendiğini(tövbe estafurullah) söyler. Ama Allah’a ortak koşamazlar çünkü bu heveslerini peygamberler bozmuştur. Eğer peygamber sadece Hz.Musa olsaydı ve sonrası olmasaydı Yahudilik inancı da mekkeli müşriklerinki gibi çok tanrılı olacaktı. Zaten Hz.Musa birkaç gün ortadan kaybolunca buzağıya tapmaya başlayan bir kavimden bahsediyoruz.
Put transferi demişken bir örnek verelim Hititlerin fırtına tanrısı teşup yunanlılarda zeus romalılarda jüpiter olmuştur ve aynı puttur aslında. Sadece putun adı değişmiş ve ek fonksiyonlar kazanmıştır.
İşte mekkeli müşrikler, dönemin yaygın cereyanına kapılarak Hz.İbrahim’i terk ederek putlara sarıldılar ve Hz.Muhammed’e kadar da durun ne yapıyorsunuz! diyen olmadı.
Mekkeli müşrikleri Mekkeli müşrik yapan diğer bir etmen de dini bırakıp kabileciliğe sarılmalarıydı. kabilelerini putlaştırdılar, kabile savaşları ve kan davaları gırla gider oldu, asabiyet geliştirdiler ve Hz.Muhammed’e sırf aynı kabileden değiliz diye inanmayanlar bile çıktı. Belki bu kabilecilikleri yüzünden Hz.Musa’nın, Hz.Süleyman’ın, Hz.İsa’nın mesajına da kulaklarını tıkadılar. Onlar arap değil neden inanalım, neden rehber yapalım? dediler ve belalarını da buldular. Irkçılıkta Mekkeli müşriklerin gözlerinin körelip gerçeği görememesinde en büyük etkenlerden oldu bu sebeple.
İşte Mekkeli müşrikler bu sebeplerle müşriktir, bu sebeplerle kafirdir. Adalet duyguları dünya hırsıyla kaybolmuş, kendine yeni putlar edinmiş, bidatler uydurmuş, başka toplumların yanlış inançlarını kabul etmiş, Allah ile arasına aracılar koymuş, ırkçılık bataklığına saplanmış olduklarından dolayı müşrik olmuşlardır, kibirleri ve atalarının yanılmaz olduğu dürtüsü onları dinden çıkartmıştır. Hz.İbrahim’in adı kalmış mirası tarumar olmuştur,ta ki Hz.Muhammed gelene kadar. Peki bugün Hz.Muhammed gelse Türkiyeye bize müslüman mı der? yoksa müşrik mi der? onu da şöyle cevaplayalım;
– bankaları görünce ve banknotları eline aldığı zaman “faiz nizamı” der ama müslümanlar kapitalizmin faydalarından bahsedip faizi aklamaya çalışır
– kanunları görünce, ülke yönetiminde din ve devletin ayrı olduğunu görünce “rumların nizamını tatbik ediyorsunuz” diye bizlere kızar ama bizlerden bazı yüzsüzler “iyi de resulullah bu nizamı sen önerdin” deme densizliğinde bile bulunur.
– adaletin zengine işlemediğini görür, mahkemelerden adalet çıkmayacağını görür ve biz nasıl bunu izah ederiz? nasıl bu manzarayla biz peygambere ümmet olabiliriz?
– 50 tane farklı müslüman devlet görür haritada ve bize “ben size kabilecilik yapmayacaksınız demedim mi?” diye kızar. Hele hele 20 tane arap devleti görünce “yazıklar olsun” dememesi hiçten bile değildir.
– Müslüman liderlerin hristiyan liderlerin dibinden ayrılmadığını görünce ne der onlar hakkında? özellikle Suudi kralını görse kılıcıyla 2’ye bölmek için hamle yapmaz mı?
– Kabe’nin fotoğrafını görse “Kabe nerede?” diye sorar. “bu iri kıyım saati diken densiz kim?” diye ayrıca sorar çünkü gölgesi Kabe’yi örtüyor öyle bir yapı.
– televizyon izlese “bu insanları İslamiyet’e davet etmek lazım” der. Özellikle bir takım ilahiyatçıları görse “mülhid bunlar” der.
– içkiyi, fuhşiyatı, kumarı hatta eşcinselliği normal gören ve açıkça yapan sözde ümmeti görse “Lut kavmi geri gelmiş” der.
– Türbelere çaput bağlayanları görse vereceği tepki bellidir. “müşrik”
– aklını kullanmayıp birbirini yiyen, dünyaya ve modern putlara tapmış bir ümmeti görmek onu ziyadesiyle üzer.
– Allah ile arasına aracı koyan müslümanları görse mekkeli müşrikler aklına gelir.
– ayrıca son madde olarak; kendine müslüman deyip bu devirde dininden habersiz ve Kuran’ı Kerim’i merak edip okumamış insanları görmek onu ziyadesiyle üzer.
Yani sözün özü şudur; Peygamber efendimiz 21.yüzyıla gelse bizi şu şekilde isimlendirir: “21.yüzyıl müşrikleri” Haklı mı olur? Sonuna kadar.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Henüz anket oluşturulmamış.
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI